Pla d'estudis E.T. Agrícola, especialitat en Indústries Agràries i Alimentàries
- Estructura Primer cicle
- Durada 3 anys
- Crèdits
- Troncals i obligatoris: 180
- Optatius: 22,5
- Lliure elecció: 22,5
- Crèdits totals: 225
- Projecte final de carrera: sí
- Accés
- Opció PAU LOGSE: Cientificotècnica, Ciències de la Salut
- Opció COU: A Cientificotecnològica, B Biosanitària
- CFGS i FP-2:Reconeixement de crèdits segons el CFGS d'accés
- Prova d'accés per a majors de 25 anys
- Descripció dels estudis
L'enginyer tècnic agrícola especialista en Indústries Agràries i Alimentàries gestiona la producció en línies i plantes de processament d'aliments, amb la finalitat d'obtenir productes alimentaris de qualitat i econòmicament rendibles d'una manera respectuosa amb el medi ambient.
- Coneixements previs favorables
Matemàtiques, física, química, biologia, dibuix, informàtica.
Proves d'autoavaluació del nivell de les assignatures de primer curs
- Característiques personals favorables
Vocació per a l'activitat industrial i la transformació d'aliments. Preocupació per la seguretat alimentària i mediambiental. Capacitat analítica i pràctica. Capacitat de treball.
- Requisits de permanència
Els estudiants matriculats en qualsevol dels estudis que s'imparteixen a la UdL hauran de superar en el primer any acadèmic un mínim de 12 crèdits entre les matèries troncals i obligatòries. Es pot passar a segon curs aprovant, almenys, 7 de les 11 assignatures de primer.
- Sortides professionals
- Tècnic de producció en indústries alimentàries
- Tècnic de control de qualitat en indústries alimentàries
- Enginyer de projectes d'instal·lacions i d'indústries agroalimentàries.
- Tècnic d'empreses auxiliars: equips, additius, embalatges, comercialització, etc.
- Tècnic d'administracions públiques agràries: Unió Europea, Estat, comunitats autònomes, ajuntaments
- Exercici lliure de la professió: projectes, assessoria, consultoria, peritacions, direcció d'obres, estudis d'impacte mediambiental, estudis de seguretat i salut laboral, etc.
- Correspondència amb altres titulacions de la UdL
- Enginyeria Agrònoma
- Enginyeria de Forests
- Llicenciatura en Ciència i Tecnologia dels Aliments
- Llicenciatura en Comunicació Audiovisual
- Pla d'estudis
- Primer curs
Quadrimestre I
Càlcul (pdf) 6 Mecànica (pdf) 6 Química General (pdf) 6 Biologia (pdf) 4,5 Topografía i Cartografia (pdf)
4,5 Total
27
- Segon curs
Quadrimestre III Expressió Gràfica (pdf) 4,5 Fitotècnia (pdf) 4,5 Construcció i Electrotècnia (pdf) 7,5 Microbiologia General (pdf) 6 Fonaments d'Enginyeria Alimentària (pdf) 6 Anàlisi Química (pdf) 6 Total 34,5 Quadrimestre IV Sist. de Producció i Protecció Vegetals (pdf) 6 Termotècnia i Fluidomecànica (pdf) 9 Sistemes de Producció Animal (pdf) 6 Microbiologia Alimentària (pdf) 7,5 Química i Física d'Aliments (pdf) 6 Control de Qualitat dels Aliments (pdf) 4,5 Total 39
- Tercer curs
Quadrimestre V Avaluació de l'Impacte Ambiental (pdf) 4,5 Processos i Instal·lacions (anual, 12 cr.)(pdf) 6 Economia (pdf) 9 Optativa 1 4,5 Optativa 2 4,5 Total 28,5 Quadrimestre VI Projectes (pdf) 6 Processos i Instal·lacions (anual, 12 cr.) 6 Optativa 3 4,5 Optativa 4 4,5 Optativa 5 4,5 Treball pràctic tutelat 12 Total 37,5
- Assignatures optatives
S'han d'escollir 5 assignatures optatives al llarg de tota la titulació entre les següents assignatures de 4,5 crèdits.
Bioquímica (pdf) Fabricació de Pinsos i Alimentació Animal (pdf) (Complement de formació per a l'accés a LCTA, CFLCTA) Física i Química (pdf)(CFLCTA) Fisiologia de l'Alimentació (pdf) (CFLCTA) Química Inorgànica (pdf)(CFLCTA) Química Orgànica (CFLCTA) Frigoconservació de Fruites i Hortalisses (pdf) Gestió i Tractament de Residus (pdf) Indústries Formatgeres (pdf) Indústries de Llet i Derivats (pdf) Indústries de Conserves i Congelats Vegetals (pdf) Indústries d'Olis i Greixos (pdf) Indústries de Sucs de Fruites i Derivats (pdf) Organització Industrial (pdf) Seguretat i Salut Laboral (pdf) Mètodes Estadístics d'Experimentació Agrària (pdf) Valoració Industrial (pdf)